Terugverdienen generieke verlaging tarief met 2% in de langdurige zorg

Op 8 oktober doet de kortgedingrechter uitspraak over het nieuwe inkoopbeleid van de zorgkantoren voor de langdurige zorg. Het gaat om een generieke korting van 2%. Volgens de zorgkantoren kunnen zorgorganisaties de verlaging van 2% terugverdienen door het indienen en uitvoeren van plannen op vier gebieden: passende zorg, innovatie, bedrijfsvoering en duurzaamheid. Het idee is dat dit leidt tot veranderend zorggedrag en betere kwaliteit van zorg. Zorgorganisaties vinden dat het hier gaat om een bezuiniging die kan leiden tot verschraling van de zorg. Vandaar het kort geding.

Organisaties die de uitspraak niet willen afwachten, of sowieso willen innoveren om de kwaliteit van de zorg hoger te krijgen en de kosten lager, kunnen een beroep doen op TONOS Care. De AI-gedreven, digitale app voor capaciteitsplanning en het genereren van flexibele looproutes leidt bewezen tot 6% lagere FTE-inzet, minder stress voor zorgmedewerkers en kortere wachttijden voor cliënten. Neem TONOS Care mee in de plannen en uitvoering van innovatie en verbeterde bedrijfsvoering en verdien de dreigende, generieke korting van de zorgkantoren terug.

Over ons

TONOS Care, de digitale tool die ondersteuning biedt bij het slim inzetten van de beschikbare personele capaciteit in de zorg. Onze tools zorgen voor een optimale planning ten behoeve van efficiëntie, zorg en klanttevredenheid.

Contact

  • Heijenoordseweg 130
    6813 CG Arnhem

  • m.rademakers@tonos-care.nl

Copyright © 2020 TONOS Care | Website door: Webheld.nl