Presentatie TONOS Care aan Hugo de Jonge, Minister VWS

10 januari 2019

De TONOS Care planningstool is op 9 januari aan Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gepresenteerd tijdens zijn werkbezoek aan Academy Het Dorp te Arnhem. De minister was verrast te horen dat bij zorgorganisaties nog een wereld te winnen is met snel te maken werkroosters van goede kwaliteit.

De TONOS Care tool maakt snel roosteren mogelijk op basis van de werkelijke, actuele dagbesteding van cliënten. Resultaat is ‘rust in het rooster’ voor zorgprofessionals, meer flexibiliteit voor wisselende cliëntwensen en kortere wachttijden voor cliënten. Met een treffend voorbeeld uit haar eigen praktijk onderschreef Anne Hendriks, cliënt en gastvrouw van Siza te Arnhem, hoe lastig het is voor mensen die afhankelijk zijn van zorgprofessionals, om aanpassingen in de eigen dagbesteding voor elkaar te krijgen. Ook voor cliënten betekent het veel gedoe. De minister gaf aan graag meer van het instrument te willen zien, zodra het bij de eerste zorginstellingen draait.

Het TONOS Care team is trots dat zij kon laten zien hoe zij op basis van een slim algoritme en data uit de praktijk een praktisch instrument hebben ontwikkeld, waarmee zorgprofessionals veel tijd en gedoe besparen bij het maken en aanpassen van hun werkroosters, en waarbij wachttijden voor cliënten aantoonbaar korter worden.

Andere berichten